Hopp over seksjon - Til hovedinnhold - Topp

Exel Floorball

Intersport

Siteman CMS

Globall sport as

Til toppen av siden

Nyheter » 2009 » August » Bollstanäs, Tunet og Sveiva vant årets ETC

2006 | 2007 | 2008 | 2009 | 2010 | 2011 | Mai - August

Bollstanäs, Tunet og Sveiva vant årets ETC

30.08.2009

I herreklassen var det overraskende det svenske 2. divisjonslaget Bollstanäs som stakk av med seieren i herreklassen. I dameklassen vant Tunet nok en gang, som de har gjort de tre foregående årene. Denne gangen litt mer overraskende siden de stilte med et ungt mannskap. I G17 klassen viste Sveiva seg som det beste laget etter å ha revansjert tapet for NOR 92 i gruppespillet.

 

Svenske Bollstanäs vant i tur og orden over de Norske Eliteserielagene, Fjerdingby (5-0), Tunet (5-3 e.str.), Gjelleråsen (6-4) og Sveiva i finalen med 6-3.

I tillegg vant de gruppespill kampene mot Haugerud (8-1), Målløs (3-1) så det var ingen grunn til å si at ikke seieren var fortjent! I finalen møtte de et Sveiva som hadde "knust" Fjerdingby med hele 9-2 i semifinalen. Sveiva hadde vist lovende taker gjennom hele turneringen, men det virket som kreftene tok slutt i finalen. Men det var Sveiva som kom best i gang i finalen og ledet med 2-0, før Bollstanäs fikk en viktig redusering 16 sekunder før slutten på 1. periode og dermed 2-1 til Sveiva foran midtperioden.

Her brukte Bollstanäs drøye 6 minutter før de var ajour med Sveiva. Dette resultatet sto seg til det gjensto 5 sekunder av 2. periode, da de fikk et meget viktig 3-2 mål med seg inn i garderroben.

I siste periode var det Bollstanäs nok en gang fikk et viktig mål kun etter 57 sekunder av sisteperioden og dermed 4-2. Etter dette så det ut som lufte gikk litt ut av Sveiva og Bollstanäs økte til både 5-2 og 6-2, før Sveiva fikk et trøstemål helt mot slutten av kampen. Alt i alt en fortjent seier til svenskene som fikk med seg vinnerpokal, NOK 10.000,- i premiesjekk, en utstyrssjekk på NOK 3.000,- fra Globall Sport/EXEL og et napp i den store nye vandrepokalen.

Kampfakta Sveiva - Bollstanäs

Nesten 1.500 besøk ble registrert på vår live dekning av kampene fra fredag kveld til finalene søndag. Takk for interessen!

Damefinalen

Dette ble en åpen kamp mellom turneringens to beste lag. Holmlia tok seg til finalen ved å beseire Grei med 4-1 i semifinalen, mens Tunet beseiret Akerselva med 4-1 i sin semifinale. I finalen var det Holmlia som startet best og som tok ledelsen med 2-0 før det var gått 10 minutter av kampen. Dette resultatet sto seg også etter den første perioden.

Tunet hadde ikke tenkt å la seg slå så enkelt. Tunet's unge mannskap jobbet og slet og fikk etterhvert også betalt i form av scoringer. Holmlia keeperen måtte seg to baller bak seg i nettet i den andre perioden og dermed sto det 2-2 foran siste periode.

Her virket det som Tunet hadde mest krefter, selv om også Holmlia hadde nok av muligheter til å vippe kampen i sin favør de siste tjue minuttene. De som skulle vise seg å være seiersmålet kom så tidlig som etter drøye to minutter av tredje periode. Dermed kunne Tunet nok en gang slippe jubelen løs for en ny triumf i EXEL TIGER CUP!

Kampfakta Holmlia - Tunet

G17

Dette var en ny klasse for året. Fem påmeldte lag spilte et gruppe spill der alle lagene møttes en gang og hvor de fire beste gikk til semifinaler. I gruppespillet var det NOR 92 som var det beste laget og gikk igjennom dette ubeseiret. Sveiva havnet på en 2. plass kun slått av NOR 92. I semifinalene vant Sveiva med klare 8-2 over Gjelleråsen, mens NOR 92 slo Team Follo så klart som med 15-4. I finalen derimot fikk Sveiva sin revansje for tapet i gruppespillet da de vant 6-3. Sveiva var egentlig aldri truet i finalen og kunne fortjent ta med seg den første historiske pokalen i ETC historien for G17 lag.

Kampfakta NOR 92 - Sveiva

 

Her finner du all lag- og spillerstatistikk fra EXEL TIGER CUP 2009 (blant annet poengliga, utvisninger etc.)


ALL STAR TEAM

Det ble kåret et All Star Team i hver av klassene under årets EXEL TIGER CUP. Nedenfor ser du hvilke spillere som ble tatt ut på disse lagene.

Herrer

Keeper: Johan Bernmark (Bollstanäs SK)
Backer: Daniel Gidske (Sveiva) og Christer Larsson (Bollstanäs SK)
Center: Andreas Sletten (Sveiva)
Forwards: Andreas Fridner (Bollstanäs SK) og Daniel Rydeberg (Bollstanäs SK)

Damer

Keeper: Ragnhild Johansson (Akerselva)
Backer: Caroline Eng Sander (Tunet) og Line Bendixen (Holmlia)
Center: Pia Molberg (Tunet)
Forwards: Ingvild Øversveen (Tunet) og Lisbeth Pettersen (Holmlia)

G17

Keeper: Andreas Falkeid (GIF Fighters)
Backer: Jonas Bjerknes Sandberg (NOR 92) og Daniel Gidske (Sveiva)
Center: Mads Fossum Normann (NOR 92)
Forwards: Pontus Ueland (GIF Fighters) og Patrick Martinsen (Sveiva)
 

NOR 92 Innebandyklubb © 1998-19

Topp